Sporcu beslenmesinde steroidlerin önemi steroidlerin vücut gelişimindeki faydalarına dayanır. Performans artışı ve sporcuyu yormayacak besinlerin alımı elbette mevcut antrenmanlara ek olarak sporcunun performansını arttırır. Steroidler ise vücudun temel bileşeni ve sudan sonra insan vücudunda en fazla bulunan/bulunması gereken proteinlerle beraber vücut gelişiminde fayda sağlar. Ancak steroidler daha çok amatör anlamda vücut geliştirmeyle uğraşanların tercihi olur. Nitekim vücutta belirli miktarın üzerinde steroid, efedrin gibi takviyeler doping olarak geçer. Eğer salt vücut gelişimi sporuyla uğraşıyor ve yarışmalara girmeyi düşünmüyorsanız anabolik steroid satın al işlemiyle aradığınız steroidi rahatlıkla bulursunuz.


Sporcu Beslenmesi Nasıl Olur? Spor Yapan Kişilerin Beslenmesindeki Temel Amaç Nedir?

Sporcu beslenmesi genel olarak sporcunun genel sağlığını korumaya ve onun uğraştığı branştaki performansını arttırmaya yöneliktir. Bu noktada normal olarak günlük tüketilmesi gereken temel bileşenler, sıvı alımı gibi temel kriterler elbette geçerlidir. Sonuçta spor yapsın ya da yapmasın insanın günlük enerji ihtiyacı vardır. Buna istinaden vücudun dengesini koruyabilmesi adına buna uygun besinler alması gerekir. Ancak sporcuların besin alımında antrenman öncesi ve antrenman sonrası beslenme önem arz eder.


Sporcular için Besin Planı Oluştururken Muhakkak Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Karbonhidrat, protein ve yağlar olmak üzere temel besin ögelerini içeren bir beslenme programı hazırlamak.

  • Gerekli sıvı tüketimine dikkat etmek.

  • Yarışma öncesinde, sırasında ve sonrasında gereken özel beslenme planlamasına özen göstermek.

  • Ergojenik destek almak.


Sporcu beslenmesinde steroidlerin önemi eğer sporla uğraşan kişi profesyonel değilse yadsınamaz. Ancak steroidler eser miktarın ötesinde sporda doping olarak geçer. Bundan dolayı sporcunun egzersiz performansına katkı sağlayan ergojenik destek ürünlerini alması gerekir. Örneğin antrenman öncesinde vücudunda yağ oluşan sporcular cluenbuterol yağ yakıcı satın alarak vücuttaki fazlalıkları atabilir. Elbette sporcular için beslenme planı yarışma amacıylaysa işin profesyonelleriyle hazırlanmalıdır. Bu noktada kullanacağınız ürünlere özen göstermek performansınızı olumlu etkileyecektir.


Sporda İyi Beslenmek Neden Önemlidir?

Sporda iyi beslenme, dengeli ve performansı arttıracak ölçüde besin alımına karşılık gelir. Gerektiği gibi beslenen sporcular hem vücutları için gerekli olan ortalama sağlığını korur hem de antrenmanlarda ve dolayısıyla yarışmalarda performans artışını yakalar. Bilhassa sakatlanma gibi durumlarda meydana gelen hasarın iyileşme süresi vücudun gerekli yakıtları almasıyla daha kolay ortadan kalkar. Öte yandan yağsız veya kişinin vücut ölçülerine göre en düşük yağ oranını yakalamak mümkün olur. 


Sonuç olarak sporcu beslenmesinde steroidler oldukça önemlidir. Ancak salt steroid gibi takviye kullanmaktan ziyade bu hormonların işleyeceği temel besinleri almak gerekir. Elbette bunlar yarışmaya hazırlanan sporcular için geçerli değildir. Eğer profesyonel sporcuysanız veya bu yolda ilerliyorsanız muhakkak ilgili konuda gerekli uzmanlara danışınız.